Workshops

E-starcoaching verzorgt ook inspirerende workshops waarbij verschillende competenties verder ontwikkeld worden. Alle workshops zijn actief, educatief en leuk om te volgen.

Je kunt de workshop individueel, maar ook in twee-, drie-, of viertallen volgen. In overleg kunnen we bepalen wanneer en waar de workshop plaatsvindt. Informeer naar de mogelijkheden als je met een grotere groep, tot maximaal 16 personen, een workshop wilt volgen.

Meld je aan via de mail () als je interesse hebt in een workshop, of neem gerust contact op als je vragen hebt.

Workshop 1: Kernkwadranten

Altijd al willen weten wat je positieve kwaliteiten zijn en welke eigenschappen voor jouw een uitdaging zijn? Ben jij benieuwd waarom je zo moeilijk met die leerling of collega kan opschieten? Volg dan deze workshop.

Workshop 2: SWOT-analyse

Wat zijn jouw sterke en zwakke kanten en hoe kun je die gebruiken om je doel te bereiken? In deze verhelderende workshop krijg je daar antwoord op.

Workshop 3: Vergroot je zelfvertrouwen

Deze workshop is voor diegene die hun zelfvertrouwen willen vergroten, waardoor ze steviger in hun schoenen staan, in de omgang met collega's of tijdens gesprekken met ouders.

Workshop 4: Het Dromenbos

Deze workshop is een schilderactiviteit. Waar sta jij nu en hoe beleef je dit? Wat is jouw droom? Wat heb je nodig om je droom waar te maken? Na het volgen van deze creatieve workshop heb je een uniek kunstwerk gemaakt en meer zicht op je ontwikkeling in de toekomst.

Workshop 5: Burn-out preventie

Herken jij de signalen van overspannenheid of burn-out? Wat is het verschil tussen overspannenheid en burn-out? Hoe kun je burn-out voorkomen? Hoe zorg je voor balans tussen werk en privé?
Deze workshop is voor iedereen die het gevoel heeft altijd onder druk te staan en vaak vermoeid te zijn.

Workshop 6: Startersclub

Ben jij leergierig en wil je groeien in jouw vak? Houd je ervan om te reflecteren op jouw eigen en andermans functioneren? Wil je collega's helpen bij hun werkproblemen? Vind je het leuk om je communicatieve vaardigheden zoals luisteren en feedback geven te ontwikkelen?
Dan ben jij de ideale deelnemer voor de Startersclub.

Workshop 7: Door de bomen het bos...

Waar sta jij nu en hoe beleef je dit? Wat is de gewenste situatie en wat heb je daarvoor nodig? Tijdens de teamtraining van twee dagdelen gaat het team aan het werk met de huidige en de gewenste situatie. Evenals een echt bos, kent een organisatie zijn eigen ecologie en dient men rekening dient te houden met de omgeving. Het is een metaforische, creatieve training gericht op de werkelijke situatie. Onderlinge relaties en verwachtingen worden duidelijker en beter bespreekbaar.

Workshop 8: Omgaan met pubers

Wie kent het niet? Je ziet het kind veranderen van een lief, actief en geïnteresseerd kind tot een passieve, dwarsliggende en grens opzoekende puber. Wat je ook probeert, niets lijkt te helpen! En je zou zo graag een bijdrage willen leveren in de zichtbare strubbelingen die het kind doormaakt. Vaak zit het probleem in de communicatie. Zelf worstel je ook hoe om te gaan met deze veranderingen. Eén enkel woord kan al een conflict of een geïrriteerde blik oproepen. Het kind verandert in een puber en daarmee verandert ook de manier van communiceren. Op welke manier kun je als volwassene toch in contact blijven met deze puber?