Omgaan met pubers

Wie kent het niet? Je ziet het kind veranderen van een lief, actief en geïnteresseerd kind tot een passieve, dwarsliggende en grens opzoekende puber. Wat je ook probeert, niets lijkt te helpen! En je zou zo graag een bijdrage willen leveren in de zichtbare strubbelingen die het kind doormaakt. Vaak zit het probleem in de communicatie. Zelf worstel je ook hoe om te gaan met deze veranderingen. Eén enkel woord kan al een conflict of een geïrriteerde blik oproepen. Het kind verandert in een puber en daarmee verandert ook de manier van communiceren. Op welke manier kun je als volwassene toch in contact blijven met deze puber?

Gelukkig zijn er vaardigheden die de communicatie makkelijker maken tussen volwassenen en pubers. Een puber wil wel veranderen, maar niet veranderd worden!

Werkwijze:

Communiceren met pubers is onze expertise! Wij verzorgen een interactieve presentatie waarin volwassenen vaardigheden en technieken van Motiverende Gesprekvoering aangereikt krijgen om in gesprek te blijven met pubers. Daarnaast wordt het gedrag van pubers verklaard aan de hand van de ontwikkelingen die de puber doormaakt.

Na onze pilot is gebleken dat dit onderwerp bij veel mensen leeft die een puber in hun omgeving hebben. Met name het aanleren van de praktische vaardigheden en de uitwisseling van eigen praktijkvoorbeelden sprak erg aan. Dat maakt dat wij u de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan een interactieve bijeenkomst over dit onderwerp. Deze bijeenkomst van 3 uur wordt gegeven door Onderwijscoach Esther Hijman van E-starcoaching en trainer Marleen de Wit van De Wit Coaching en Intervisie.

Resultaat:

  • Meer rust in de school;
  • Ouders en docenten komen meer op één lijn in het omgaan met de puber;
  • Docenten geven effectiever les;
  • Het werkplezier wordt vergroot;
  • Beheersen van vaardigheden om pubers in beweging te zetten;
  • Minder uitval van docenten en leerlingen.

Heeft u belangstelling? Neem dan gerust contact op.

Praktische informatie

  • Tijdsduur: 3 uur
  • Prijs in overleg; afhankelijk van de locatie en aantal deelnemers.