De visie van E-starcoaching

Leer je mogelijkheden te ontdekken en te gebruiken. Onderstaande afbeelding verbeeldt deze visie van E-starcoaching:
Deze afbeelding laat een persoon zien (verder genoemd als Estar) die om een bepaalde reden uit balans is. Door middel van het voeren van gesprekken ontdekt Estar zijn eigen hulpbronnen en leert hij deze te gebruiken. In de rugzak zit de wijsheid en kracht al, alleen weet hij het niet te vinden. Deze hulpbronnen helpen Estar op een snelle en doelgerichte manier antwoord te vinden op werk- en levensvragen.

Visie E-starcoaching vind je balans

Het stellen van de juiste vragen prikkelt Estar tot zelfonderzoek en daagt hem uit om te ontdekken wat een verandering in denk- en gedragspatroon hem kan opleveren. Iedereen is namelijk zonder overtuiging geboren; alles is aangeleerd en dus is het ook zelf te veranderen of af te leren.

Dat proces is weergegeven in de spreekballon die om de afbeelding staat. Door het voeren van goede gesprekken komt Estar uiteindelijk zelf in balans, omdat hij het gereedschap heeft gevonden dat voor hem werkt. Soms is het alleen maar nodig om de bagage in de rugzak opnieuw een plaats te geven, waardoor men weer in balans komt.

Luisteren

Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven, dan doe je niet wat ik je vraag.

Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij te vertellen waarom ik iets niet zo moet voelen als ik het voel, dan neem je mijn gevoelens niet serieus.

Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij denkt dat jij iets moet doen om mijn probleem op te lossen, dan laat je mij in de steek, hoe vreemd het ook mag lijken.

Misschien is dat de reden waarom voor sommige mensen bidden werkt, omdat God niets terug zegt en hij geen adviezen geeft of probeert om de dingen te regelen. Hij luistert alleen maar en vertrouwt erop dat je er zelf wel uitkomt.

Dus, alsjeblieft, luister alleen maar naar me en probeer me te begrijpen. En als je wilt praten, wacht dan even en ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren.

Leo Buscaglia